Legislatie
EXTRAS CAEN PENTRU ACTIVITATI IMOBILIARE
701 Activitati imobiliare asupra bunurilor proprii sau inchiriate

7011 Dezvoltare (promovare) imobiliara

Activitatea de dezvoltare (promovare) imobiliara consta in activitatea unitatilor de a reuni mijloacele financiare si tehnice in scopul construirii de imobile de locuit, precum si pentru construirea de infrastructuri pentru imobile cu alta destinatie decat cele de locuit, cum sunt: zonele industriale, parcelarea pamantului, amenajarile cursurilor de apa, constructii de autostrazi etc. in calitate de investitori.

Exceptii: Constructiile pe cont propriu se includ, dupa caz, in clasele diviziunii 45 (Constructii).

7012 Cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare

Servicii de cumparare si vanzare a proprietatilor imobiliare cum sunt: servicii de vanzare si cumparare a cladirilor de locuit si pamantului, parcelelor de pamant utilizabile sau nu pentru constructii de locuinte si servicii de vanzare si cumparare a cladirilor nelocuibile si a pamantului.

702 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate

7020 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate

Servicii de inchiriere sau leasing imobiliar, inclusiv fondul locativ si fondul imobiliar nelocuibil particular sau inchiriat, ca de exemplu: administratia pietelor, targuri, oboare, etc.

Exceptii: Exploatarea hotelurilor, caselor mobilate, campingurilor si a altor mijloace de gazduire de scurta durata se incadreaza, dupa caz, in clasele diviziunii 55 (Hoteluri si restaurante).

703 Activitati imobiliare pe baza de tarife sau contracte

7031 Agentii imobiliare

Servicii de intermediere pentru cumpararea,vanzarea sau inchirierea terenurilor ca si pentru cumpararea,vanzarea imobilelor sau inchirierea imobilelor sau partilor din imobile. Ele nu-si asuma riscuri proprii, lucrand in contul tertilor.

7032 Administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract

Servicii de administrare a exploatarii fondului locativ pe baza de tarife sau contracte.Servicii de administrare a imobilelor nelocuibile pe baza de tarife sau contracte.